2013. április 19., péntek

Egyszerű sajttorta

7 alapanyag, 10 perc elkészíteni, és csak 2 órát kell pihentetni. Nem is lehetne egyszerűbb. Aki szereti a krémtúrót, annak ez tuti befutó, nagyon hasonlít az íze rá!

A kekszes alaphoz:
25 dkg zabpelyhes keksz
10 dkg margarin

A krémhez:
50 dkg natúr krémsajt
3 dl tejszín
6 dkg cukor
1/2 narancs reszelt héja
3 dl folyadék megszilárdításhoz szükséges zselésítő anyag

A kekszes alaphoz robotgépben összezúzom a kekszet, rádobom a margarint, visszakapcsolom a késes robotgépet, és amikor nagy morzsákká összeáll, lezárom. Kb 2 ek vízzel formázhatóvá dolgozom, és belenyomkodom a folpackkal bélelt tortaforma aljába. 
A késes robotgép alkatrészeit gyorsan elöblítem, és visszateszem, hiszen ebben készítem a krémet is. Lehet persze gépi habverővel is munkálkodni. A krémsajtot fél perc alatt átkeverem a gépben, majd hozzáadom a zselésítő anyag kivételével az összes alapanyagot. Narancshéj helyett lehet citromhéj, vanília, ezt az ember kedve és az otthoni alapanyagok határozzák meg. Pár perc alatt habosra keveri a krémet a gép. Ezalatt elkészítem a leírás alapján a zselésítőanyagot 1 dl vízben, egy pici krémmel lehűtöm és hozzákeverem az egész krémhez. Ráöntöm a kekszes alapra és mehet is a hűtőbe minimum 2 órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése