2013. április 20., szombat

A 10 perces ebéd

A minap úgy jártunk, hogy az ebéd elkészítésére és elfogyasztására volt összesen 20 percünk. Még volt időnk gyorsan kigondolni valami extra gyorsat, és laktató is lett. Nem, nem Smack leves. :) Semmi extra, de tényleg gyors, ezért megosztom veletek ezt a "receptet", 3 főre.

Sült cukkini bulgur salátával.


2 kis cukkini
2 paradicsom
fél fej lilahagyma
10 cm-nyi kígyóuborka
2,5 dl bulgur
3 dkg vaj
2 ek olivaolaj
2 dl joghurt
1 ek citromlé
kakukkfű, oregano, bazsalikom, só

A 10 perc teljesítése a "multi-task"-olásban rejlik, tehát párhuzamosan készítettem köretet és a cukkinit. Felteszek 5 dl vizet a vízforralóba, egy ételtároló dobozba (hőálló, fedős verzió) beleöntöm a bulgurt. Megmosom a zöldségeket. Felteszek egy nagy serpenyőt a tűzhelyre, benne az olivaolajjal. Felszeletelem 2 cm-es karikákra a cukkinit, megsózom, megfűszerezem mindkét oldalát. A felforrt vizet ráöntöm a bulgurra és lefedem, ennek 5 percet kell állnia. A cukkinit beleteszem a felhevült olajba. A lilahagymát, paradicsomot, uborkát felkockázom, szeletelem kedvem szerint. Ellenőrzöm a cukkinit, ha szépen megbarnult az alja, megfordítgatom őket. Ha letelt az öt perc, leveszem a bulgurról a fedőt, jó esetben felszívta már a vizet, ekkor megsózom, belekeverem a vajat, amikor elolvadt, akkor a zöldségeket és a citromlét is. Gyorsan összekeverem még öntetnek a joghurtot némi kakukkfűvel és sóval. Ennyi idő alatt elvileg már megsült a cukkini másik oldala is, és lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése