2013. május 22., szerda

Zöldség tócsni

Nagyon szeretek piacra járni, ilyen jó dolgokat találok ott, (a tányért is beleértve a vásárba):

Habár előre megtervezem, hogy miből mennyit veszek, mindig van maradék, egy-két sárgarépa, egy fehérrépa, pár szem krumpli, mikor mi. Ez a recept pont az ilyen extra zöldségek eltüntetésére alkalmas, ráadásul nagyon finom vacsora. Azt mondják, minél színesebb egy étel annál egészségesebb, ebben a szivárvány szinte minden színe fellelhető, íme:

kb netto 1 kiló zöldség lereszelve, ebben nekem van:
fél fej lilehagyma
fél kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 kis cukkini
2 szem krumpli
1 paszternák
 de bármi, bármilyen arányban mehet bele, ízlés és kamratartalom kérdése a dolog

2 tojás
kb 10 dkg liszt
só, bors
a sütéshez 2 ek olaj
tálaláshoz 2 dl tejföl, 1 kis csokor snidling

A zöldségeket lereszelem, jól besózom és fél órát állni hagyom. A tojásokat elkeverem a liszttel, ebbe a keverékbe átpakolom a jól kifacsart zöldségreszeléket. Átkeverem az egészet és az olajon négyesével lepényeket sütök belőlük. Snidlinges tejföllel tálalom.

3 megjegyzés: