2013. május 19., vasárnap

A legeredetibb csokipuding

Tudom, hogy van az "eredeti puding" néven futó dolog, de az is csak egy ugyanolyan por, mint a többi. Véleményem szerint ez lehet az eredeti puding receptje, így aki megkóstolja, az kihúzza a bevásárlólistáról a pudingport. Legalábbis a csokoládésat. Krémes, tömény csoki íz, és nem egy nagy kunszt elkészíteni sem! 
Aki nagyon konzervatív nézeteket vall gyermekétkeztetés terén, az ne olvasson tovább.

2 tojás sárgája
1 ek liszt
6 dl zsíros tej
12 dkg étcsokoládé

Felteszek egy kis lábasban vizet forrni és előveszek egy pont a lábosra illeszkedő fém keverőtálat/ habüstöt. A tojássárgáját és a lisztet kézi habverővel simára keverem a habüstben, és két részletben, folyamatos kevergetés mellett felöntöm a tejjel. Ekkor felteszem a forró vízgőz fölé, és hozzáadom az összetört csokit is. Így eleinte nehéz kevergetni, de a csokoládé hamar felolvad. Kitartóan keverem, így kb 7-8 perc alatt gyönyörűen besűrűsödik. 4 kis tálkába töltöm és kihűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése