300 g sovány karaj
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szem krumpli
250 g passzírozott paradicsom
250 ml kókusztej
200 g ananász kocka (fél konzerv)
2 ek olaj
1 kk csipős paprikakrém /Erős Pista, én Tabasco-t tettem bele/
só, bors
A hagymát félkarikákra szeletelem, a krumplit, répát felkockázom/ karikázom, a húst 1,5-szer 1,5 cm-esre kockázom, a fokhagymát átnyomom, az ananászt lecsöpögtetem.
Egy nagy edényben megmelegítem az olajat és aranybarnára pirítom rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a húst, megsózom, és kb 7-8 perc alatt minden húskockát körbe sütök. Ekkor hozzáadom a krumplit a répát, a paradicsomot, a kókusztejet, és lefedve 20-25 percig együtt rotyogtatom. Időnként átkeverem, de nem kell nagyon zargatni. Közben megfőzöm sós vízben a köretnek való rizst. Amikor a répa megpuhult, hozzáadom az ananászt és még 5 percig kis lángon főzöm. Főtt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése