2013. május 29., szerda

A legjobb rágcsálnivaló

Ezt a receptet egy régebbi Nők Lapja Konyhában találtam, már többször elkészítettem, sosem tartott sokáig, amíg elfogyott.

200 g vegyes csonthéjas (dió, mogyoró, földimogyoró, mandula, kesudió, vagy bármi egyéb)
2 ek szójaszósz
1 nagy ek méz
fél narancs reszelt héja
1 kk kakukkfű

A pác hozzávalóit egy tiszta uzsonnás zacskóba teszem, majd ráöntöm a magkeveréket. Jól összeforgatom és félre teszem 20-30 percre. Egy nagyobb teflonserpenyőt forróra melegítek, és ráöntöm a pácolt magokat, időnként megkeverve addig sütöm, amíg a méz besűrűsödik és rákaramellizálódik a magokra. Langyosra hűtöm, megsózom, langyosan, vagy hidegen fogyasztható. Vigyázat, eléggé ragad a tányérra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése