2013. május 12., vasárnap

Krémes sajtszósz

Nagyon könnyen variálható, hiszen ahány sajt, annyiféle sajtszószt lehet készíteni. Utána pedig ízlés szerint hús mellé, mártogatóként, vagy, mint jelen esetben, tészta öntetnek használható. Ezt most cheddarból főztem, és snidlinggel turbóztam fel az ízét.

1 tojás
2 ek liszt
fél liter tej
10 dkg sajt megreszelve
só, csipet szerecsendió
egy kis csokor snidling

Felteszek egy kisebb edényben kevés vizet forrni. Közben egy az edényre illeszkedő fém üstben simára keverem a lisztet a tojással, és két részletben felengedem a tejjel. Beleszórom a sajt felét, és felteszem a forróvizes edényre, és gőz fölött kézi habverővel folyamatosan kevergetve besűrítem (kb 10 perc alatt). Ekkor beleszórom a sajt másik felét és a snidlinget, a szerecsendiót, sózom, és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése