2011. augusztus 1., hétfő

brownie cheescake, vagy valami olyasmi



Ma elég kimerítő napunk volt, biciklitúráztunk, persze gyerekekkel, hegyen-völgyön át. Már hazafelé kigondoltam, hogy eljött az ideje az "Anya, ez isteni" blogon olvasott brownie cheesecake-nek. Terápiás süteménynek kiváló, különösen ajánlott a fáradt agynak és a kimerült testnek. Hozzáteszem, hogy ez egy jóval olcsóbb verzió, ricotta helyett túró, mascarpone helyett natúr sajtkrém (igen, az a tömlős izé), nádcukor helyett fehér került bele. Így is isteni lett, kívül roppanós, belül habos, lágy csoki, és kis felüdülésként benne a túrópöttyök... hmm, lehet, hogy mindjárt eszem még egy kicsit belőle! Tényleg nem egy szépségkirály a sütik között, de itt is a belbecs a lényeg. :)
kb 10 nagy kocka süti jön ki ebből az adagból, legközelebb én felezem a mennyiségeket.

Kétféle tészta kell hozzá
A túrós hozzávalói:
15 dkg túró
10 dkg natúr sajtkrém
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
2 ek liszt
2 ek cukor
A csokis:
20 dkg étcsoki
25 dkg margarin/ vaj
12 dkg liszt
22 dkg cukor
6 tojás
1 kk sütőpor
1 csipet só

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Olvasztó fokozatra beteszem a vajat az összetört csokival a mikróba 10 percre.
A túrós rész összes hozzávalóját összekeverem és a hűtőbe teszem. A csoki részhez habosra verem a tojást a cukorral. Apránként hozzákeverem a liszttel vegyített sütőport és sót. Végül a felolvadt csoki-margarin egyveleget is hozzáadom. Kibélelek egy közepes méretű, magas tepsit sütőpapírral, és beleöntöm a csokis tésztát. A túrós felét pedig nagykanállal belepöttyözöm, nekem lesüllyedt sütés közben az aljára, így meglepetés volt a szeletelésnél, hogy melyikbe, mennyi került. Kb 20 percig sütöm, a közepe mindenképp folyós, vagy legalábbis rezgős maradjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése