2011. szeptember 8., csütörtök

Kéksajtos- rozmaringos afrikai harcsa

Máté szülinapjára készítettem ezt a vacsorát. Saját kreálmány a recept. Rendkívüli előnye, hogy kb 5 percnyi előkészületet igényel, aztán csak várni kell, mire megsül. Köretként gewrslit ettünk, ha már egyszer úgy bejött a múltkori halhoz.
Az afrikai harcsának nincs jellegzetes halíze, más hallal nem biztos, hogy jó ez a recept, esetleg csirkemellel még el tudom képzelni. A tálalás és a fotózás hagy némi kívánnivalót maga után, de mentségemre szóljon, hogy egy nagyon hosszú és fárasztó kirándulás estéjén készült ez a vacsora, és rettentő éhes voltam már. Maradék persze nem maradt. :)

Hozzávalók:
75 dkg afrikai harcsafilé
10 vékony szelet bacon
1 nagy pohár tejföl
2 szál rozmaring
4 dkg erős ízű kék sajt

Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Egy közepes tepsiben megágyazok az étzelnek: leterítek 5 szelet bacont. Erre jöhet rá a harcsafilé, nekünk a 75 dkg két óriási szelet volt, felezve bőven elég négyünknek, sózom. Elkeverem a tejfölben az apróra tépkedett rozmaringot és a szétnyomkodott kék sajtot, ezt is sózom. Ez kerül a harcsaszeletekre, majd betakargatom a maradék bacon-nel. Mehet is a sütőbe 35 percre. A sózásnál számítsuk bele, hogy maga a bacon is sós!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése